Dárkový speciál

Vánoce jsou před námi a vy možná přemýšlíte, jakým dárkem potěšit vaše blízké. My jednoznačně doporučujeme knihy :) Vybraly jsme pár tipů na dárky pro všechny generace. 

Tříleté dítě i devadesátiletá babička najdou zalíbení ve dvou pokladech, které z čínštiny přeložila Zuzana Li a které si troufáme přirovnávat k Malému princi. Univerzální poselství o životě a světě kolem nás, poetické texty a okouzlující ilustrace - to jsou knihy Hlemýždím tempem a O čem sní mravenec. "Věděl jsem však, že přátelství vyžadovat nelze, že opravdového přítele mohu jen potkat. A tak jsem uzamkl své srdce a přestal toužit po tom, abych našel spřízněnou duši. Pak jsem ho jednoho dne opravdu potkal a on si mé srdce odemkl."  A jako bonus přírodní papíry Fedrigoni, ten na obálce navíc obsahuje kousky březové kůry... K tomu slizká hlemýždí stopa... Kdo by odolal? 

 

Knihy Petra Síse jsou výjimečné. Nejinak je tomu u novinky Nicky & Věra. Silné téma příběhu Nicholase Wintona a dětí, které se mu podařilo zachránit z Prahy v roce 1939. Další must-have kousek do vaší sbírky knih Petra Síse. Máte rádi dárky, které potěší hned několikrát? Přesně to umí knížka Dopisy Ježíškovi. Michaela Záleská a herečka Marie Doležalová oslovily s prosbou o sepsání dopisu celou řadu známých osobností (třeba Petra Horáčka, Aňu Geislerovou, Dagmar Havlovou).  Z každé prodané knížky putuje 100 Kč na sbírku Pomozte dětem (jistě znáte jejího maskota kuře). A stále ještě máme několik výtisků podepsaných editorkami... Produkce nakladatelství wo-men je pozoruhodná. Do našich tipů jsme vybraly pohled Susan Hawtrhorne do zákulisí vydávání knih, osvětluje jak globalizace ovlivňuje i toto odvětví a vysvětluje, proč je důležité udržet Bibliodiverzitu, tedy různorodost nabídky knih (což je samozřejmě i naše téma a říkáme si, že by mohlo zajímat i naše příznivce). 

 

 Vybíráte dárek pro kamarádku? Doporučujeme deník Poznávám se. Učitelka jógy Elena Brower (mimochodem pusťte si její podcast Practice you, tak se jmenuje v originále i knihy) připravila průvodce po pouti vlastním nitrem. Sama zjistila, že potřebuje svůj život dostat do rovnováhy, zbavit se zátěže, kterou si s sebou neseme v podobě křivd, zlosti, bolesti. Nabízí cestu k přijetí sama sebe, posílení svých silných stránek a přijetí těch slabších. Krásně graficky vypravená knížka udělá radost praktikujícím jógu, teenagerům či milovníkům akvarelu. Zda budete knihu jen číst nebo aktivně dotvářet, záleží už jen na vás. V podobném duchu se nese maličká knížka Dopis mému budoucímu já. Nepamatujete si narozeniny svých blízkých? Nebo jinak - potřebujete, aby vaši blízcí věděli, kdy máte narozeniny? Pořiďte jim praktickou Narozeninovou knížku. Existuje ve dvou verzích - na zeď nebo do kabelky. Od potravy duchovní se přesuneme do opravdové kuchyně. Pro babičky, maminky, vnučky, ale i vnuky máme Kuchařku pro vnučky (autorka Eliška Maixnerová sbírala recepty pro své čtyři vnučky, proto v názvu není mužský rod). Naprostý základ české domácí kuchyně, recepty, které známe z prázdnin od babiček, ale hlavně kniha, podle které opravdu uvaří i kuchař-amatér. 

 

Dva tipy na závěr. Chcete krásnou reprodukci na zeď? V nabídce knihkupectví máme ilustrace od několika autorek, například Andrey Tachezy, Lenky Jasanské, Miluše Gloserové, Zdeňky Kudrnové nebo Veroniky Bílkové z její knihy Ludwig van Beethoven, která zaujala i v zahraničí. A budete-li chtít, můžete si odnést obrázek i v jednoduchém rámu, doma už stačí jen pověsit. Chcete vytisknout knihu vlastní? Třeba s fotografiemi vás, vašich dětí, mazlíčků... nebo jejich výtvory, vkusné kalendáře a  fotoknihy třeba pro prarodiče vám vyrobí ve vyvolej.to, u nás jsou k dostání jejich dárkové poukazy a prohlédnout si u nás můžete, jak jejich produkce vypadá. 

To je samozřejmě jen malá ochutnávka :) Pokud potřebujete s výběrem toho správného dárku poradit, neváhejte nám zavolat nebo napsat. Pokusíme se vám pomoci s výběrem. A samozřejmě platí, že v knihkupectví máme po ruce mnohem víc, než najdete v eshopu. 

Přejeme krásné chvíle s knížkami a především s vašimi blízkými. Krásné Vánoce!